A continuació pots veure els esdeveniments pròxims que guarden relació amb el món de la construcció d’instruments musicals i dels luthiers:

març
3
Dt
2015
Exemple: Curs de construcció de cigar-box
març 3 tot el dia
gen.
23
Ds
2016
Taller de construcció de canyes de bordó – Trobada de Sacaires de Riudoms @ Riudoms
gen. 23 @ 10:00 am – gen. 24 @ 9:30 pm
Trobada de Sacaires de Riudoms @ Riudoms
gen. 23 @ 10:00 am – gen. 24 @ 9:30 pm

XVIII Trobada de Sacaires de Riudoms!
Per dissabte els següents tallers:
A les 18 hores, a la Casa de Cultura, Taller de construcció de canyes de bordó a càrrec d’en Jordi Aixalà (Porteu un cúter per tallar les canyes).
A les 19 hores, també a la Casa de Cultura, Taller Masterclass de boha gascona a càrrec de Cathy Castet (També hi podeu assistir encara que no tingueu instrument).
A les 21,30 hores, a la Plaça de l’Església, Taller de danses occitanes a càrrec del grup Roots de Secours (Es preveu un temps estable).
Gaudiu de la Festa!

 

Trobada de Sacaires de Riudoms - Luthiers.Cat

 

Trobada de Sacaires de Riudoms - Luthiers.Cat

 

Trobada de Sacaires de Riudoms - Luthiers.Cat

 

Trobada de Sacaires de Riudoms - Luthiers.Cat

febr.
20
Ds
2016
Workshop Amplificadors de vàlvules @ Aclam Records
febr. 20 @ 10:00 am – 2:00 pm

Aclam Records - Workshop Aplificadors de vàlvules
Els amplificadors de vàlvules mai han desaparegut però ara han tornat amb més força, i és que molts músics els prefereixen per la qualitat del so que ofereixen. En aquest taller aprendràs com funciona l’amplificador de vàlvules i el manteniment bàsic per tenir-lo al dia. Coneixeràs els diferents tipus de vàlvules que es poden utilitzar, les modificacions que permeten i les receptes per detectar avaries i poder-les solucionar.

 

Dirigit a:

Guitarristes o baixistes que estiguin interessats en conèixer el funcionament bàsic d’un amplificador de vàlvules

 

Workshop impartit per:

Jorge Bueno

Enginyer en Telecomunicacions especialitzat en sistemes d’àudio i amplificació amb vàlvules de buit. Creador de la marca d’amplificadors George Tube Amps i responsable de l’empresa Amptek-GTA on dissenyen i fabriquen aquests  amplificadors de vàlvules. També disposen d’una línia d’importació i distribució de components electrònics per aquest tipus d’amplificadors.

jul.
1
Dv
2016
Mestràlia 2016 @ Campredó
jul. 1 – jul. 3 tot el dia

 

Fira de Luthiers Mestràlia 2016

 

Nova edició de Mestràlia, l’aparador dels lutiers i artesans dels instruments tradicionals que, durant tres dies, mostren les seves obres d’art, a més de músics, dansaires i gent de tot arreu que s’aplega al voltant d’un cabàs d’activitats on hi haurà: concerts, xerrades, tallers, trobades de músics i danses, bons àpats, etc.

La FIRA AL CARRER MESTRALIA se celebrarà a Campredó els dies 2 i 3 de juliol de 2016.
La inauguració oficial de la fira es realitzarà el dissabte 2 de juliol a les 11:00 en presència de les autoritats oportunes.

L’horari d’exposició dissabte 2 de juliol serà de 11.00h a 13.30h. i de 17.30h. a 21:00h. hores i diumenge 3 de juliol 11.00h a 13.00h. i al vespre de17.30h. a 19.45h.

 

Descarregar fitxa d’inscripció per a participar com a luthier

 

 

jul.
22
Dv
2016
Taller d’introducció a la construcció d’instruments
jul. 22 @ 6:30 pm – jul. 24 @ 2:00 pm

Construeix i emporta’t el teu instrument!

Construye y llévate tu instrumento!

Create and take your own instrument home!

22-23-24 juliol / julio / july

4portàtils02B

 

CATALÀ (CASTELLANO MÁS ABAJO, ENGLISH BELOW)
En aquest taller aprendreu els fonaments d’acústica necessaris i tots els passos a seguir a la pràctica per a la construcció d’un “Minusculòfon”, instrument inventat pels germans Baschet: percussió tonal, modular, personalitzable i portàtil. Us iniciarem en el disseny estructural, visual i sonor -explorant i decidint les propietats tímbriques i tonals- i acabarem fent sonar tots els Minusculòfons, acostant-nos a dinàmiques d’improvisació de grup i de polirrítmies pròpies del Gamelan Balinès.
Els germans Baschet van ser pioners de l’Escultura Sonora. La seva obra, repartida arreu del món, representa una aposta per la interactivitat convidant al públic a deixar de ser públic per prendre la iniciativa i jugar amb els sons, sense cap necessitat d’una formació musical previa. Per a les seves invencions els Baschet van desenvolupar un sistema conceptual per analitzar els components i funcions de tot objecte sonor, i comprendre les relacions entre els materials, les formes i els sons que en resulten. Gràcies a aquest sistema els Baschet van crear més de 500 peces de dimensions i aspectes molt diversos, amb sonoritats que fins aleshores només semblaven possibles electrònicament.
grupbQuan en François Baschet tenia 90 anys conservava la mateixa il·lusió que durant tota la seva vida per engrescar als joves a aprendre i muntar-se els seu propis invents sonors, i la seva tasca ha tingut una continuitat natural en el Taller d’Escultura Sonora Baschet de la Universitat de Barcelona.

baschet11

Organització i desenvolupament del taller
Els assistents aprendran nocions d’acustica aplicada, disseny de l’instrument i realitzarán tots els passos per a la seva construció (tallar, foradar, pulir, enganxar, encofrar i la colada de poliuretà) així com ajustar l’afinació. El taller finalitzarà amb un petit assaig per acostar-nos a dinàmiques d’improvisació de grup i de polirrítmies pròpies del Gamelan Balinès i l’enregistrament d’aquesta improvització.
Divendres 22 de juliol: 18:30h – 21:00h: Presentació, objectius, història i idees dels Baschet, nocions d’acustica aplicada. Disseny previ de l’instrument.
Dissabte 23 de juliol: 11:00h – 14:00h i 15:00h- 18:30h: Disseny previ: preparació del con, barres i altres elements vibrants. Construcció de l’instrument i muntatge. Afinació.
Diumenge 24 de juliol: 12:00h – 14:00h: Acabat de les peces, ajustat d’afinació, joc/assaig, improvisació dirigida (gamelan), enregistrament.
Es lliurarà un certificat d’assistència en acabar el taller.
Obert a tothom, no cal experiència prèvia. Els menors de 14 anys hauràn d’anar acompanyats d’un adult.
Places limitades a 12 persones.
En cas de no assolir un mínim de 6 inscripcions, es suspendrà el taller, es retornarà l’import abonat i s’informarà a aquells que s’hagin inscrit uns dies abans. 
Professor
Martí Ruiz, és investigador i professor de la Facultat de Belles Arts de la UB, doctorat sobre el sistema d’acústica aplicada dels Baschet, coordina les tasques de recerca i innovació del Taller d’Escultura Sonora Baschet. Estableix nombroses col·laboracions per expandir les aplicacions i els contextos en que l’acústica pot oferir noves perspectives sobre l’art i la ciència, ja sigui restaurant originals Baschet, col·laborant amb Nico Roig, explorant el Gamelan indonesi amb el projecte del Museu de la Música, i amb altres projectes sonats com elRamat Musical o Híbrida, Nen i Cavall.
Inscripcions
TARIFA INSCRIPCIÓ: 55 €
FORMA I TERMINI DE PAGAMENT: per transferència bancària al compte 0049 1806 92 2010633407 (Banc de Santander)
Enviar el comprovant de pagament a
produccio@gracia-territori.com
fins el dilluns 18 de juliol especificant un telèfon de contacte
Per a més informació
Contacteu amb GTS a través de l’adreça
produccio@gracia-territori.com
o bé truqueu al 93 237 37 37

 

 

Més informació: https://lemfestival.wordpress.com/2016/06/30/taller-dintroduccio-a-la-construccio-dinstruments-taller-de-introduccion-a-la-construccion-de-instrumentos-workshop-introduction-to-instrument-making/

jul.
27
Dc
2016
Fira de Luthiers Càtedra Cervera @ Universitat de Cervera
jul. 27 tot el dia

XIII Fira de Lutiers. Dimecres, 27 de juliol de 2016.

El visitant de la fira podrà conèixer diferents mestres lutiers, la forma dels seus instruments, analitzar-ne les parts, observar els dissenys dels diferents models i els materials. Les escoles de luteria, al llarg del temps, han estat molt importants per la gran varietat de sonoritats que han sorgit dels seus instruments. Us proposem que participeu a la tretzena edició de la fira, tot gaudint dels petits detalls, els quals moltes vegades són del més rellevants d’apreciar.

La Fira de Lutiers de Cervera se celebra el dimecres 27 de juliol i el seu objectiu principal és mostrar el treball, els instruments, que fabriquen els mestres lutiers, molts dels quals són artesans del nostre país. El visitant de la Fira, a més a més de conèixer els instruments podrà gaudir d’un ampli conjunt d’activitats que tindran lloc a la Universitat de Cervera, amb visites guiades i conferències temàtiques relacionades amb la loteria.

Cada any, els visitants poden escoltar també una peça única, des d’un violí Stradivarius, a les guitarres d’Emili Pujol, tot i que en aquesta edició l’instrument escollit és un violí Joan Guillamí (Barcelona, 1748), representant de l’escola catalana i cedit per la Casa Perramon.

La Fira de Lutiers es complementa amb la Mostra d’editorials catalanes, on també es podran veure totes les publicacions i les novetats editorials.

Fira de luthiers de la Càtedra Cervera

des.
27
Dt
2016
Taller de Diddley Bow amb Sergi Estella @ Torre Bassas
des. 27 @ 10:00 am – des. 28 @ 12:00 pm

Taller de Construcció d'un Diddley Bow - amb Sergi Estella

 

Taller de Diddley Bow amb Sergi Estella

Durant els dies 27 i 28 de desembre contruirem un Diddley Bow! Cada un de nosaltres es construirà el seu propi instrument elèctric d’una corda amb l’ajuda de Sergi Estella, i finalment aprendre’l a tocar i emportar-se’l a casa!

És un taller totalment gratuït i molt important, cal apuntar-se presencialment al Taller a l’espai Torre Bassas de Rubí!

 

Per a apuntar-vos podeu visitar el web: http://www.rubijove.cat/tallers-2/

On us podreu descarregar el formulari d’inscripció:

http://www.rubijove.cat/wp-content/uploads/2016/06/INSCRIPCI%C3%93-A-TALLERS-DE-TORRE-BASSAS.pdf

 

Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb l’Espai Jove de la Torre Bassas de Rubí:

Ens trobaràs a: C. Sabadell, 18, 08191 Rubí, CatalunaSpain

Pots trucar-nos al telèfon: 936991663

Consulta la nostra web www.rubijove.cat

i per qualsevol dubte podeu enviar un mail a rubijove@ajrubi.cat

 

O amb en Sergi Estella:

https://www.facebook.com/events/396302587374263/?active_tab=about

https://www.facebook.com/sergiestellaoficial/?fref=ts

 

 

NOTA de L’ASSOCIACIÓ: Els esdeveniments citats en aquesta agenda són esdeveniments que organitzen institucions independents de l’Associació Luthiers.Cat.
L’Associació Luthiers.Cat actua només com a informadora i divulgadora d’aquests esdeveniments, i en cap cas es farà responsable del contingut, errates en la informació o les dates, o de qualsevol incidència amb l’esdeveniment mateix.

març
3
Dt
2015
Exemple: Curs de construcció de cigar-box
març 3 tot el dia
gen.
23
Ds
2016
Taller de construcció de canyes de bordó – Trobada de Sacaires de Riudoms @ Riudoms
gen. 23 @ 10:00 am – gen. 24 @ 9:30 pm
Trobada de Sacaires de Riudoms @ Riudoms
gen. 23 @ 10:00 am – gen. 24 @ 9:30 pm

XVIII Trobada de Sacaires de Riudoms!
Per dissabte els següents tallers:
A les 18 hores, a la Casa de Cultura, Taller de construcció de canyes de bordó a càrrec d’en Jordi Aixalà (Porteu un cúter per tallar les canyes).
A les 19 hores, també a la Casa de Cultura, Taller Masterclass de boha gascona a càrrec de Cathy Castet (També hi podeu assistir encara que no tingueu instrument).
A les 21,30 hores, a la Plaça de l’Església, Taller de danses occitanes a càrrec del grup Roots de Secours (Es preveu un temps estable).
Gaudiu de la Festa!

 

Trobada de Sacaires de Riudoms - Luthiers.Cat

 

Trobada de Sacaires de Riudoms - Luthiers.Cat

 

Trobada de Sacaires de Riudoms - Luthiers.Cat

 

Trobada de Sacaires de Riudoms - Luthiers.Cat

febr.
20
Ds
2016
Workshop Amplificadors de vàlvules @ Aclam Records
febr. 20 @ 10:00 am – 2:00 pm

Aclam Records - Workshop Aplificadors de vàlvules
Els amplificadors de vàlvules mai han desaparegut però ara han tornat amb més força, i és que molts músics els prefereixen per la qualitat del so que ofereixen. En aquest taller aprendràs com funciona l’amplificador de vàlvules i el manteniment bàsic per tenir-lo al dia. Coneixeràs els diferents tipus de vàlvules que es poden utilitzar, les modificacions que permeten i les receptes per detectar avaries i poder-les solucionar.

 

Dirigit a:

Guitarristes o baixistes que estiguin interessats en conèixer el funcionament bàsic d’un amplificador de vàlvules

 

Workshop impartit per:

Jorge Bueno

Enginyer en Telecomunicacions especialitzat en sistemes d’àudio i amplificació amb vàlvules de buit. Creador de la marca d’amplificadors George Tube Amps i responsable de l’empresa Amptek-GTA on dissenyen i fabriquen aquests  amplificadors de vàlvules. També disposen d’una línia d’importació i distribució de components electrònics per aquest tipus d’amplificadors.

jul.
1
Dv
2016
Mestràlia 2016 @ Campredó
jul. 1 – jul. 3 tot el dia

 

Fira de Luthiers Mestràlia 2016

 

Nova edició de Mestràlia, l’aparador dels lutiers i artesans dels instruments tradicionals que, durant tres dies, mostren les seves obres d’art, a més de músics, dansaires i gent de tot arreu que s’aplega al voltant d’un cabàs d’activitats on hi haurà: concerts, xerrades, tallers, trobades de músics i danses, bons àpats, etc.

La FIRA AL CARRER MESTRALIA se celebrarà a Campredó els dies 2 i 3 de juliol de 2016.
La inauguració oficial de la fira es realitzarà el dissabte 2 de juliol a les 11:00 en presència de les autoritats oportunes.

L’horari d’exposició dissabte 2 de juliol serà de 11.00h a 13.30h. i de 17.30h. a 21:00h. hores i diumenge 3 de juliol 11.00h a 13.00h. i al vespre de17.30h. a 19.45h.

 

Descarregar fitxa d’inscripció per a participar com a luthier

 

 

jul.
22
Dv
2016
Taller d’introducció a la construcció d’instruments
jul. 22 @ 6:30 pm – jul. 24 @ 2:00 pm

Construeix i emporta’t el teu instrument!

Construye y llévate tu instrumento!

Create and take your own instrument home!

22-23-24 juliol / julio / july

4portàtils02B

 

CATALÀ (CASTELLANO MÁS ABAJO, ENGLISH BELOW)
En aquest taller aprendreu els fonaments d’acústica necessaris i tots els passos a seguir a la pràctica per a la construcció d’un “Minusculòfon”, instrument inventat pels germans Baschet: percussió tonal, modular, personalitzable i portàtil. Us iniciarem en el disseny estructural, visual i sonor -explorant i decidint les propietats tímbriques i tonals- i acabarem fent sonar tots els Minusculòfons, acostant-nos a dinàmiques d’improvisació de grup i de polirrítmies pròpies del Gamelan Balinès.
Els germans Baschet van ser pioners de l’Escultura Sonora. La seva obra, repartida arreu del món, representa una aposta per la interactivitat convidant al públic a deixar de ser públic per prendre la iniciativa i jugar amb els sons, sense cap necessitat d’una formació musical previa. Per a les seves invencions els Baschet van desenvolupar un sistema conceptual per analitzar els components i funcions de tot objecte sonor, i comprendre les relacions entre els materials, les formes i els sons que en resulten. Gràcies a aquest sistema els Baschet van crear més de 500 peces de dimensions i aspectes molt diversos, amb sonoritats que fins aleshores només semblaven possibles electrònicament.
grupbQuan en François Baschet tenia 90 anys conservava la mateixa il·lusió que durant tota la seva vida per engrescar als joves a aprendre i muntar-se els seu propis invents sonors, i la seva tasca ha tingut una continuitat natural en el Taller d’Escultura Sonora Baschet de la Universitat de Barcelona.

baschet11

Organització i desenvolupament del taller
Els assistents aprendran nocions d’acustica aplicada, disseny de l’instrument i realitzarán tots els passos per a la seva construció (tallar, foradar, pulir, enganxar, encofrar i la colada de poliuretà) així com ajustar l’afinació. El taller finalitzarà amb un petit assaig per acostar-nos a dinàmiques d’improvisació de grup i de polirrítmies pròpies del Gamelan Balinès i l’enregistrament d’aquesta improvització.
Divendres 22 de juliol: 18:30h – 21:00h: Presentació, objectius, història i idees dels Baschet, nocions d’acustica aplicada. Disseny previ de l’instrument.
Dissabte 23 de juliol: 11:00h – 14:00h i 15:00h- 18:30h: Disseny previ: preparació del con, barres i altres elements vibrants. Construcció de l’instrument i muntatge. Afinació.
Diumenge 24 de juliol: 12:00h – 14:00h: Acabat de les peces, ajustat d’afinació, joc/assaig, improvisació dirigida (gamelan), enregistrament.
Es lliurarà un certificat d’assistència en acabar el taller.
Obert a tothom, no cal experiència prèvia. Els menors de 14 anys hauràn d’anar acompanyats d’un adult.
Places limitades a 12 persones.
En cas de no assolir un mínim de 6 inscripcions, es suspendrà el taller, es retornarà l’import abonat i s’informarà a aquells que s’hagin inscrit uns dies abans. 
Professor
Martí Ruiz, és investigador i professor de la Facultat de Belles Arts de la UB, doctorat sobre el sistema d’acústica aplicada dels Baschet, coordina les tasques de recerca i innovació del Taller d’Escultura Sonora Baschet. Estableix nombroses col·laboracions per expandir les aplicacions i els contextos en que l’acústica pot oferir noves perspectives sobre l’art i la ciència, ja sigui restaurant originals Baschet, col·laborant amb Nico Roig, explorant el Gamelan indonesi amb el projecte del Museu de la Música, i amb altres projectes sonats com elRamat Musical o Híbrida, Nen i Cavall.
Inscripcions
TARIFA INSCRIPCIÓ: 55 €
FORMA I TERMINI DE PAGAMENT: per transferència bancària al compte 0049 1806 92 2010633407 (Banc de Santander)
Enviar el comprovant de pagament a
produccio@gracia-territori.com
fins el dilluns 18 de juliol especificant un telèfon de contacte
Per a més informació
Contacteu amb GTS a través de l’adreça
produccio@gracia-territori.com
o bé truqueu al 93 237 37 37

 

 

Més informació: https://lemfestival.wordpress.com/2016/06/30/taller-dintroduccio-a-la-construccio-dinstruments-taller-de-introduccion-a-la-construccion-de-instrumentos-workshop-introduction-to-instrument-making/

jul.
27
Dc
2016
Fira de Luthiers Càtedra Cervera @ Universitat de Cervera
jul. 27 tot el dia

XIII Fira de Lutiers. Dimecres, 27 de juliol de 2016.

El visitant de la fira podrà conèixer diferents mestres lutiers, la forma dels seus instruments, analitzar-ne les parts, observar els dissenys dels diferents models i els materials. Les escoles de luteria, al llarg del temps, han estat molt importants per la gran varietat de sonoritats que han sorgit dels seus instruments. Us proposem que participeu a la tretzena edició de la fira, tot gaudint dels petits detalls, els quals moltes vegades són del més rellevants d’apreciar.

La Fira de Lutiers de Cervera se celebra el dimecres 27 de juliol i el seu objectiu principal és mostrar el treball, els instruments, que fabriquen els mestres lutiers, molts dels quals són artesans del nostre país. El visitant de la Fira, a més a més de conèixer els instruments podrà gaudir d’un ampli conjunt d’activitats que tindran lloc a la Universitat de Cervera, amb visites guiades i conferències temàtiques relacionades amb la loteria.

Cada any, els visitants poden escoltar també una peça única, des d’un violí Stradivarius, a les guitarres d’Emili Pujol, tot i que en aquesta edició l’instrument escollit és un violí Joan Guillamí (Barcelona, 1748), representant de l’escola catalana i cedit per la Casa Perramon.

La Fira de Lutiers es complementa amb la Mostra d’editorials catalanes, on també es podran veure totes les publicacions i les novetats editorials.

Fira de luthiers de la Càtedra Cervera

des.
27
Dt
2016
Taller de Diddley Bow amb Sergi Estella @ Torre Bassas
des. 27 @ 10:00 am – des. 28 @ 12:00 pm

Taller de Construcció d'un Diddley Bow - amb Sergi Estella

 

Taller de Diddley Bow amb Sergi Estella

Durant els dies 27 i 28 de desembre contruirem un Diddley Bow! Cada un de nosaltres es construirà el seu propi instrument elèctric d’una corda amb l’ajuda de Sergi Estella, i finalment aprendre’l a tocar i emportar-se’l a casa!

És un taller totalment gratuït i molt important, cal apuntar-se presencialment al Taller a l’espai Torre Bassas de Rubí!

 

Per a apuntar-vos podeu visitar el web: http://www.rubijove.cat/tallers-2/

On us podreu descarregar el formulari d’inscripció:

http://www.rubijove.cat/wp-content/uploads/2016/06/INSCRIPCI%C3%93-A-TALLERS-DE-TORRE-BASSAS.pdf

 

Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb l’Espai Jove de la Torre Bassas de Rubí:

Ens trobaràs a: C. Sabadell, 18, 08191 Rubí, CatalunaSpain

Pots trucar-nos al telèfon: 936991663

Consulta la nostra web www.rubijove.cat

i per qualsevol dubte podeu enviar un mail a rubijove@ajrubi.cat

 

O amb en Sergi Estella:

https://www.facebook.com/events/396302587374263/?active_tab=about

https://www.facebook.com/sergiestellaoficial/?fref=ts

 

set.
29
Ds
2018
TALLER PER CONSTRUIR LA TEVA PRÒPIA ARPA POP’HARPE @ Conservatori de Terrassa - c/ Miquel Vives, 2 – 08222-Terrassa (Barcelona)
set. 29 @ 9:30 pm – set. 30 @ 6:30 pm

Fins al capdamunt de carregar un pesat instrument?, o vols tocar l’arpa però no en tens?

Ets manetes?, fan del “Ja t’ho faràs”?

T’agradaria una arpa versàtil?, petita, lleugera, amb un ampli repertori (nivell inicial, música diatònica, popular, medieval, etc.), i … econòmica?

Vols construir la teva pròpia arpa?


El teu instrument és l’arpa de CARTRÓ!!

No saps què és?

L’associació Pop’Harpe (http://popharpe.com/es/nos-harpes-en-carton/) ho està petant a França amb una arpa petita, fàcil de construir, amb materials senzills, i BON SO!!

Organitzem un taller de dos dies per construir cadascú la seva arpa personalitzada, a Terrassa els dies 29 i 30 de setembre. T’hi apuntes?

 

La informació del taller la trobaràs al pdf adjunt:  Informació Taller Pop Harpe

Per a inscriure’t clica aquest enllaç: https://www.helloasso.com/associations/pop-harpe/evenements/barcelona-29-y-30-de-septiembre

Afanya’t!, hi ha poques places i s’acaben!

T’hi esperem!

Si necessites més informació o tens qualsevol dubte

pregunta-ho a la Carme Ubach (carmeubachdorca@gmail.com)

o a la Cristina Badia (cbtarrago@hotmail.com). 

Pop’Harpe Formación : el arpa de cartón de la fabricación al uso

Objetivos pedagógicos :

  • Aprender el funcionamiento acústico y físico del instrumento a través de su construcción
  •  Aprender la regulación de las clavijas y de las cuerdas de un instrumento rudimentario
  • Conocer y comprender las etapas de fabricación de un instrumento simple para apropiárselo mejor
  • Aprender a ser autónomo con el mantenimiento de su arpa
  • Descubrir el lugar de las arpas simples (sin mecánica ni cuerdas dobles) en la historia del arpa
  • Aprender a realizar semitonos manualmente

Material necesario :

  • Un tubo de cola vinílica (cola de carpintero) de pegado lento
  • Si tiene : un destornillador electrico y correas de ajuste serán bienvenidas!
  • Dos marcadores indelebles rojo y azul o negro de punta amplia o biselada (evitar marcadores al alcohol)
  • Una pinza cortante  + viejas cuerdas de tripa si tiene
  •  Papel de diario para proteger las mesas
  • Algo para embalar el instrumento (plástico de burbujas + scotch, funda de ropa de 135 cm…). El arpa pesa 2,5 kg y – mide aproximadamente 105 x 50 cm.
  • Algo para tomar nota

Desarrollo de la jornada:

Sábado 29 de septiembre 2018

  •  10h -13h : Pegado de cuadros – Fresado de clavijas  – Preparación del cartón
  •  13h-14h : Picnic
  •  14h30 -18h30 : – Ensamblaje carton-cuadro – Clavijas

Domingo 30 de septiembre 2018

  • 9h30 -13h : Montaje de cuerdas graves – Aprendizaje nudos – Comprehensión cordaje y características de los materiales
  • 13h-14h : Picnic
  •  14h -15h : Similaritudes y diferencias con las arpas modernas : Postura, afinación, semitonos, técnica. Montaje clavijas y cuerdas. Presentación del proyecto.
  • 15h -18h30 : Montaje cuerdas, ajuste de clavijas, preafinación y regulaje de cuerdas graves.
  • 18h30-19h : Orden

Condiciones:

  • Adultos y adolescentes a partir de 15 años. Los niños pueden acompañar gratuitamente a sus padres durante la formación.
  • 10 participantes mínimo – 12 participantes máximo.
  • La adhesión a Pop’harpe es obligatoria: 20€.
  • Las comidas no están incluidas: piense a traer su picnic o algo para compartir !
  • Algunos días antes del taller enviaremos una ficha con todas las informaciones necesarias.